Pontatlanság az ukrán nyelvtörvény értelmezésében

A módosítások megvitatása és megbeszélése során az ukrán-ellenes erők képviselői a parlamentben megpróbálták értelmezni ezt a dokumentumot, mint a kisebbségi jogok megsértését és a nyelvük elmozdítását. Ez abszolút nem felel meg a valóságnak, mert törvény az ukrán nyelv állami nyelvként való használatáról. A nemzeti kisebbségek nyelvének használatára vonatkozó szabályokat teljesen más jogi aktusok szabályozzák. A nemzeti kisebbségek nyelvének használatára vonatkozó szabályokat teljesen más jogi aktusok szabályozzák. Ilyen cselekmények léteznek, működnek és javulnak. A nemzeti kisebbségek nyelvének használatáról szóló külön törvényt fognak elfogadni.

A nemzeti kisebbségek képviselői spekulációhoz fordultak, azt mondják, némi kényszerítés a bot alatt, mindannyian ukránul fognak beszélni, és büntetni is fognak. Ez egyáltalán nem igaz. Mivel a törvény szabályai csak a hivatalos és a nyilvános szférákra vonatkoznak. Mivel a törvény szabályai csak a hivatalos és a nyilvános szférákra vonatkoznak. A magánéletben, a magán kommunikáció során a vallási szertartások elküldése során bármelyik személy használhat bármely nyelvet. Ezt a törvény nem szabályozza, mert mindenki magánügye.

Egy másik spekuláció a közszolgáltatás terjedelmére vonatkozik. Mint például kávézókban, éttermekben, szállodákban vagy bárhol máshol, mindannyian kénytelenek lesznek csak az ukrán nyelvet használni. Ez nem igaz. Az új törvény szerint csak akkor, ha a pincér, a szálloda adminisztrátora, a szobalányok ukránokhoz fordulnak, ukránul kell válaszolniuk. Ha más nyelven beszél, válaszolhat a másikra, ha ismeri, vagy a nemzetközi kommunikáció nyelvét (angolul). Ismét, ha a szolgáltatási szektorban dolgozók nem válaszolnak az ukrán ukránul, akkor nem azonnal büntetik. Először egy figyelmeztetés kerül kiadásra a munkáltatójuknak vagy intézményüknek. Ezután az adminisztratív bírságot nem a szobalány vagy a pincér, hanem az intézmény vezetője bünteti, mert nem rendelkezik a megfelelő képesítéssel rendelkező alkalmazottakkal. Vagyis nem lesz teljes bírság, kényszerítés stb. Csak a felelősségről van szó. Ha az intézmény vezetője nem akar bajba kerülni, gondoskodnia kell a képesítés szintjéről, különösen a nyelvről, a személyzetről.

Az államnyelv státusa tehát nemcsak Ukrajnában, hanem minden európai országban is meghatározható. Ez a norma. És panaszkodni, hogy ez a törvény, mondjuk a büntetés, hogy valaki nem tartják tiszteletben, stb., Nem más, mint a demagógia. Azok, akik ezt mondják, vagy nem értik az államnyelv funkcióit, vagy az orosz ügynökök képviselői, akik megpróbálják megfosztani az ukránokat az egységről.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *