Az orosz hírszerző szolgálatok aktiválása az Ukrajna információs terében az elnökválasztások előestéjén.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat regisztrált aktiválást orosz titkosszolgálatok az információs térében az elnöki választások előestéjén.

Az agresszor ország minden tekintetben megpróbálja befolyásolni a választási folyamatot az ukrán állampolgárokra gyakorolt manipulatív befolyással az internet nyilvános és társadalmi erőforrásait felhasználva.

2019 januárjában-márciusban az SZBU munkatársai kitették és megállták az internetes keverők titkosított hálózatának illegális tevékenységét.

A szociális hálózatok felhasználóinak társadalmi tudatosságának manipulálása csak 2019 első negyedévében történt, az SZBU munkatársai tizenhét tényt dokumentáltak az orosz hírszerző szolgálatok beavatkozásáról az ország választási folyamatába a hamis információk terjedése miatt.

A jogérvényesítők megállapították, hogy több mint ötven csoportot használtak az orosz Föderáció kurátorai, hogy illegálisan működjenek szociális hálózatokon, több mint félmillió felhasználóval.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat hatáskörébe tartozó átfogó intézkedéscsomagot hajt végre az agresszív országnak a választási folyamatba való beavatkozása ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *