Munca grosolană a seviciilor speciale rusești.

Surfând pe net am găsit din întâmplare un material foarte interesant, care m-a impus din nou să mă gândesc …
Se pare că organizând o politică agresivă de informații nu numai referitor la Ucraina, dar și la alți reprezentanți ai lumii civilizate, vectorii de politică externă care nu sunt „convenabili“ pentru Rusia, țara agresor, în același timp, încearcă în moduri diferite să se „înrădăcineze“ lângă adversarii săi, să intervină pe ascuns în afacerile lor interne și să distribuie o ideologie necunoscută pentru poporul rus a păcii ruse.
Și această politică externă a Rusiei nu a rămas fără atenția altor „jucători“ ai politicii mondiale.
Deci, destul de rezonant a fost interviul sincer al fostului contraspionaj maghiar Ferenț Katrein pentru ediția maghiară Index (http://index.hu/belfold/2017/03/21/titkosszolga_orosz_fenyegetes_romagyilkossag_interju/), în care domnul Ferenț Katrein destul de clar și în mod peremptoriu a povestit despre activitatea serviciilor speciale rusești în Ungaria, în ultimii 13 ani. Destul de neașteptată, pentru mine, a fost afirmația lui Katrein că contraspionajului maghiar, la timpul său, era strict interzis să ia orice măsuri de contracarare a activităților serviciilor secrete rusești în Ungaria (http://www.mukachevo.net/ua/news/view / 208417). După cum vedem, și aici Rusia a încercat să controleze interiorul „vieții“ al țării, ei bine, că măcar nu a ajuns până la «primăvara rusească».
Un alt obiect al «atenției» serviciilor speciale ale Rusiei este Republica Cehă. Da, anume această țară europeană cu o bogata istorie și cultură a devenit un fel de bază a activității serviciilor secrete rusești în Europa Centrală și de Est. Aceste constatări înșiși sunt formate după familiarizarea cu cercetările jurnalistului ceh Ondrjei Kundra, pe baza căror el a scris cartea „Agenții lui Putin: cum agenții ruși fură secretele noastre.“ În propriul său interviu jurnaliștilor ucraineni Kundra (https://hromadske.ua/posts/ondrzhei-kundra-spetssluzhby-rosii-diiut-proty-krain-yes-bazuiuchys-u-chekhii), indică faptul desfășurării unei politici de informare destul de agresive a Rusiei împotriva cursului european al Republicii Cehe, de asemeni el povestește despre relațiile strânse «de afaceri» ale partidului de guvernământ Social — democrat al Republicii Cehe cu reprezentanți ai serviciilor de informații din Rusia. De fapt, denunțării activității serviciilor speciale ale Federației Ruse în Republica Cehă și a determinării faptelor despre consecințele negative ale acestor activități ai Rusiei referitor la țările UE au ajutat valorile, care mărturisesc europenii.
După examinarea acestor informații s-a format opinia că conducerea Rusiei ar trebui să reflecteze asupra consecințelor care se formează după punerea în aplicare a anumitor elemente ale politicii lor externe agresive. Deoarece nemulțumirea cu astfel de „comportament“ al comunității internaționale este în creștere și, cum zice proverbul rusesc: „Nu poți ascunde sula-n sac “. Mai ales atunci când „sacul“ este peticit, iar „sula“ în fiecare zi devine „mai ascuțită și lungă.“

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *